Powered by Havens

  • Häst bloggar
  • Utfodringstips
  • Bilder på Havens-hästar

 

 

Exklusiva råvaror


Alla Havens hästfoder består av enbart vegetabiliska och naturliga tillsatser. Inga animaliska proteiner används i Havens fabrik för produktion av foder. Men med endast ett undantag: mjölkpulvret som används i Opti-GROW föl pellets.

Huvudingredienserna är spannmål, exempelvis vit och svart havre, korn, majs, vete, speltvete, men även kli, alfalfa, linfrö mjöl, soja och sojaolja.
Eftersom vi har vår egen inköpsavdelning och vårt eget laboratorium, kan vi testa råvaror själva. De flesta spannmål kommer från Frankrike och Tyskland och levereras med fartyg.

Genomtänkta recept

Foderproduktionen inleds med noga utvalda råvaror. De måste uppfylla strikta kvalitetskrav enligt GMPplus och HACCP-certifiering.

Varje produkt i vårt sortiment, oavsett om det gäller pellets, spannmål, eller blandningar, har sitt egna specifika krav , beroende på användning (fritid, sport eller avel), ålder, stressnivå, etc. Beroende på kraven för foder för varje produkt utvecklas det optimala receptet. Varje häst har olika behov på grund av att avla, intensitetsnivån i träningen och andra villkor. Som ett resultat har de också olika behov när det gäller energi och andra näringsvärden. Vårt sortiment täcker alla behov; Vi har rätt foder för varje häst eller ponny. Vare sig det är i låg, medelhög eller hög utbildning, avel eller med en särskild efterfrågan (t.ex. känslig för fång, kolik, klåda). Sortimentet av Havens består av flera pellets, müsli och mixar.